آگاهی از شاخص گلیسمیک (GI) و بار گلیسمیک (GL) مواد غذایی
GI نشان میدهد که یک ماده غذایی با چه سرعتی هضم و جذب شده و قند خون را بالا میبرد.
GL یک سیستم رتبهبندی برای محتوای کربوهیدرات در سهم غذا براساس GI و اندازه سهم است. GL اطلاعاتی در این مورد ارائه میدهد که چقدر از آن کربوهیدرات در یک واحد از غذای خاص وجود دارد.
سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد کرده است که بیماران دیابتی سعی میکنند غذاهای با GI و GL پایین بخورند. بهعلاوه، عوامل دیگر مانند فعالیت بدنی منظم و خواب مناسب میتواند به داشتن زندگی سالم کمک کند.
جدول شاخص گلیسمیک و بار گلیسمیک مواد غذایی
دکتر نصور احمدی؛ دکترای علوم ورزشی و کارشناسی ارشد روانشناسی شخصیت